Vivian van Brussel Penne della cambusa

Penne della cambusa

Afgelopen jaar hadden we weer het plan om met de motor naar Sud Tirol af te reizen, want, iedere motorrijder weet, dat de Dolomieten hét paradijs zijn voor de fanaten op motoren. In 2 dagen reden we over de autobahn door Oostenrijk naar Fie’ Allo Sciliar waar onze caravan stond waar we 2 weken zouden bivakkeren. De uitzichten zijn adembenemend, de natuur is schoon en het weer is prachtig. Al 44 jaar ben ik jarig in juni, en de traditie is dat we op mijn verjaring uit eten gaan bij een goed restaurant, zo ook dit jaar. We deden dit in Bolzano, een regio-stadje in Sud Tirol.

vivian-van-brussel-foodie-au-chateau

Foodie au chateau

Stel je voor, je was ooit een Personal Assistant van een CEO, online marketeer bij een social mediabureau en foodblogger bij verschillende mooie sites. Voordat je met je ogen kunt knipperen heb je het gehad met het leven zoals je het kent en ben je op zoek naar jezelf en vindt je iets van jezelf terug in een klooster van het Heilig bloed in Aarle-Rixtel. Alsof dat nog niet genoeg is vind je het nodig om 12 dagen te verblijven op een Chateau in hartje Frankrijk als “gezelschapsdame en privékok” van de beheerder Annelies.

Vivian van Brussel Steak tartare préparé Americain

Steak tartare préparé Americain

Niet iedereen wordt geboren als Bourgondiër, sterker nog, bij mij kwam het pas na mijn 30ste levensjaar. En rode wijn drinken deed ik pas toen ik de 35 gepasseerd was, hoe raar kan het lopen? Maar steak tartare préparé Americain eten deed ik nog later. Rauw vlees is niet mijn ding, een biefstuk die rood is geeft toch een gevoel van niet gaar zijn. Gek natuurlijk! Want rauw vlees is gewoon te eten, kijk maar wat je op je brood doet of de Carpaccio die je laatst ophad. Rauw vlees is erg lekker, mits goed bereid natuurlijk!